Liście laurowe gotowane wraz z przyrządzaną potrawą nadają jej delikatny, aromatyczny smak. Używane są najczęściej do zup, dziczyzny i potraw z ryb.
Jako przyprawy używa się wysuszonych liści, pochodzących z niewielkich, wiecznie zielonych drzew laurowych. Uprawiany jest w krajach Morza Śródziemnego i na wybrzeżach Morza Czarnego.
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na opakowaniu. Numer partii produkcyjnej i kraj pochodzenia umieszczone obok daty. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Saszetka
Konfekcjonowano:
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.pl
www.cykoria.pl